lördag 3 mars 2012

Australien? Asien! Round and Round

Hallå!
Var ju ett tag sedan nu... Ber om ursäkt för det. Tyvärr har vi haft så fullt upp med allt möjligt att vi helt enkelt inte har haft tid att uppdatera vårt lilla projekt här.

Nåja, sist vi sågs, bloggen och jag var i trakterna runt Griffith i New south wales i Australien. Lite har hänt sedan dess. Ska försöka fylla i tomrummet mellan den 6 januari 2012 och idag.

Vi bestämde i Griffith efter gemensamt möte i en grönskande park med ett par bänkar och bord i rostfritt stål. Vi valde bordet under ett stort träd, rädda för solen som vi var eller fortfarande är.
På mötet medverkade samtliga resenärer av vårt komplexa resesällskap. Det vill säga, Jag (Marcus), Rickard, Viktor Rydberg, Viktor Larsson och Andreas Nilsson(Andy).
På mötet blev Rickard vald till Ordförande och Andy till sekreterare.
Efter mötet var det klart att vi åker till Melboure för att söka lyckan!

Väl i Melbourne träffade vi på Ellen och Lisa två resenärer från Kristianstad som tillbringat lite mer tid i Melbourne än vad vi hade. Viktor, Viktor och Andy försökte sälja sin bil, jag och Rickard hjälpte flitigt till med flygblad, annonser och dylikt. Försäljningen försenades av en oönskad punktering på höger bak söndagen den 8 januari. Men med lite kreativitet som att ställa fram reservhjulet och fälgkorset vid det punkterade hjulet för att sedan gå och äta på mc donalds, skulle ju med alla trevliga och hjälpsamma människor i Australien inte vara några problem. Så kommer vi tillbaka från mc donalds men inte är det någon som har löst vårt lilla problem, blir till att fixa det själva... Nytt problem, ingen lift. Grannens fru kommer förbi och undrar om vi behöver hjälp, visst. Hon skickar ut gubben med buller och brak från hans söndags tupplur. Klockan halv 4 vart problemet löst!

Bilen blev aldrig såld, de skrotade den och jag och Rickard slåss med flygbolagen. Ska boka om vår biljett.
Vi ska åka till Asien!

Flyg till Singapore - Turista skiten ur den lilla ön.
Buss till Malaysia - sova på tågstationen
Tåg genom Malaysia till Penang - taxi till Georgetown, hitta lägenhet, kolla in balkongen, gå genom balkongdörren (i glas), taxi till sjukhuset, 7 stygn, ta det lugnt i en vecka.
Båt till Langkawi - stannar 5 dagar, råkar checka in på samma motell som min käre vän Albert Andersson och hans flickvän Gabbi. Vägg i vägg faktiskt. Andys vän, Matihas Sjöberg trillar in på besök under en vecka. Mycket trevlig kille, från Stockholm, ja jätte trevlig faktiskt!
Båt till Thailand, koh lipe. Stannade 5 dagar till Matihas åkte tillbaka till Malaysia för att flyga, vi åkte till Phuket med båt. Stannar nästan en vecka.
Åker buss till Bangkok.
Åker Buss till Kambodja.
Buss till Phnom penh - kollar in killingfields, fängelse och en skjutbana.
Nu buss till Sihanouk Ville.

Kommer inte bli bättre på att uppdatera men får väl göra ett försök till.

//
Marcus


1 kommentar: