torsdag 5 januari 2012

På landet

Då rullar vi på vägarna igen. Svenska björnstammen, diverse rock, house och annan nymodig musik spelas intensivt i bilen. Ibland passerar vi någon mindre bondhåla lite här och var. Vid dessa tillfällen kollar folk på oss som om vi vore från en annan planet. De pekar, ropar, stirrar och viskar till varandra som vi vore en ny revolutionerande människoart. Just nu är det väldigt varmt och befinner oss någon stans väst om Sydney.

Efter fraser Island åkte vi till en liten bondhåla innåt landet. Det följde vi upp med noosa i några timmar innan vi övernattade utanför surfers paradise. Där stannade vi ytterligare någon natt innan vi begav oss till Byron bay. I Byron blev vi fast i nästan en vecka och här firade vi en gudomlig jul på en camping. Det serverades lax, sill, alkohol, korv, senap, skinka, egentillverkade köttbullar och säkert en massa mer som jag inte kommer på just nu. Senare kom tomten på besök och delade ut paket till oss alla. Även paketleken utövades. Senare på kvällen gick vi ut och firade denna underbara jul.

Därefter åkte vi ner till Port Macquarie och träffade bland annat min familj som bjöd på pizza, eftersom det nu var pizzatisdag, dessutom fick vi duscha.

Sen ner till Sydney och firade nyår i några dagar, stött på fler svenskar. Det var ganska häftigt.

När vi nu lämnat Sydney är det jätteskönt. Under nyår är Sydney en väldigt pulserande storstad som suger en tom på energi. Nu blir det landsbygden ett tag för oss och har vi tur hittar vi ett hostel och kanske får ta oss en dusch nu efter lite mer än en vecka utan dusch.

Mer ingående än så blev inte det här inlägget på grund av det stora tidspann sen förra då det händer mycket här nere. Ska bli bättre på det där, försöka i alla fall.

Och vi besökte blue mount nedan följer en och annan bild av diverse.

//
Marcus

1 kommentar:

  1. Verkar må ganska gott? Fast duscha lite oftare hade säkert inte skadat.
    Vi vill gärna se bild på sonen och hans julklapp, så vet att den passar(fniss).

    Kul att ni uppdaterar men vi se det oftare.
    Ha de gott! från oss på Östervång

    SvaraRadera